Green Key

Vår virksomhet er Green Key miljøsertifisert, som betyr at vi oppfyller ulike miljøkrav og ønsker å opptre bærekraftig.

Her er noen eksempler på vår innsats:

  • Vi bruker rengjøringsprodukter som er miljømerket og bedre for både miljøet og for deg
  • Vi bruker hovedsakelig spare- og led pærer og sensorer
  • Temperatur og ventilasjon kontrolleres, slik at vi bruker mindre energi
  • Avfallet kildesorteres og resirkuleres

Green Key er en av de største globale miljøsertifiseringsordningen for overnattingssteder med over 2600 sertifiserte bedrifter i 56 land. Ordningen er anerkjent og støttet av United Nations World Tourism Organisation (UNWTO), United Nations Environmental Programme (UNEP). Green Key er det eneste miljømerket i Norge som har utmerkelsen Global Sustainable Tourism Council (GSTC) Recognized.

Formålet med Green Key er å fremme bærekraftig turisme, samt å bidra til å forebygge klimaendringer ved å belønne og støtte virksomheter som gjennomfører positive miljøtiltak. Green Key har som mål å endre praksis og adferd hos reiselivsaktører, inkludert gjester, bedrifter, myndigheter og lokalsamfunn, i bærekraftig retning. Dette gjennom å øke bevisstheten blant både ansatte og gjester, ved å fremme bærekraftige rutiner og bruk av teknologi, ved å støtte opp under miljøvennlige og ansvarlige bedrifter, redusere energibruk og ressursforbruk.

Som gjest på en Green Key sertifisert virksomhet kan du være sikker på at overnattingsstedet har gått langt for å sikre at oppholdet ditt er så komfortabelt og hyggelig som mulig, uten at dette går på akkord med miljøet. Det er også lagt til rette for at du som gjest kan ta miljøriktige valg.

Se greenkey.fee.no for mer info.